Každá z nás je jiná. Některá potřebuje slyšet občas vyznání, a tím získává pocit milovanosti a bezpečí, jiná vnímá, že muž lásku vyjadřuje beze slov, ale svými činy.
Když se sejde pár, kde ona potřebuje slova a on radši koná, než mluví, je to problém. Věčná otázka: „Miluješ mě?“ začne muže otravovat natolik, že uteče. A je jedno, jestli mu přitom puká srdce žalem.
pusa na čelo
Pár by měl být sehraný.
Oba musí chtít totéž.
Měla jsem kamarádku, která se neustále ovíjela kolem svého partnera, ráno vstávala o hodinu dříve než on, aby ji nikdy nespatřil nenalíčenou, dokonce při práci na zahradě na chatě a pořád toužila slýchat ta dvě slova.
Vzali se a on nejen, že jí přestal neustále vyznávat lásku, najednou ji viděl takovou, jak skutečně vypadá. Manželství vydrželo rok. Ona totiž nikdy nepochopila, že slova z něho dolovaná, nebyla upřímná.  A její vytváření iluze dokonalosti jí samé, se dostalo jako jeden z důvodů k rozvodovému soudu.
Já patřím k ženám, které si myslí, že důležitější je vnímat, čeho všeho je váš milý pro nás schopen.
Samozřejmě, že za to musí být nejen pochválený, ale také odměněný (Tím nemám na mysli sex, ten se, proboha, nedává jako odměna!).
Představte si, že jste rodiče. Vaše dítě onemocní a vy jste ta, co si v práci bere paragraf.  Jenže váš partner přijde ze zaměstnání a bez vašeho pobízení se jde věnovat potomkovi a vám řekne, ať si jdete odpočinout.
V noci k němu vstane i přesto, že on brzy ráno vstává.
Říkáte si, že je to i jeho dítě. Ano, ale moc mužů to neudělá, naopak ještě nadávají, že je nemocný budí, nebo si jdou lehnout jinam, protože je obtěžuje.
Jezdíte na dovolenou, která ho nebaví? Myslíte, že tam jel proto, aby měl v rodině klid? Omyl!
základy sebeobrany
Miluje vás a přeje si, abyste zažila dovolenou podle vašeho vkusu. Proto, jestli k němu cítíte aspoň částečný cit, jako on k vám, měla byste mu dopřát odpočinek podle jeho přání. Samozřejmě, jet s ním. Stejně, jako to udělal on.
Mlčí, protože jste si neplánovaně koupila něco na sebe a on teď sedí a přemýšlí, za co budete jíst do příští výplaty? Ne, není to blbeček, ale miluje vás tak, že nechce vyčítat oblečení, ve kterém budete dělat parádu, až spolu někam půjdete.
Jste milovnicí zvířat, doma jich máte několik a on jen tiše trpí jejich vrtochy a pach? Když přijdete s tím, že „nutně“ potřebujete dokoupit další zvířátko a on kývne a ještě vám podá peníze?
Tohle všechno je láska.
Nevadí, že jste od něj slova vyznání ještě neslyšela, protože nemusí být myšlena upřímně, zato v jeho chování je moře lásky.
Nespílejte mu, že si také chce prosadit svou, naopak, vyjděte mu vstříc, ať vidí, že ho také milujete. A že občas umí říct ošklivé věci? Je to jen ventil, kterým upustil páru, ale nemyslel to tak. Vždyť my samy také nejsme bez chyby.