Mnozí lidé si myslí, že když někdo žádá o půjčku, tak je to zlé. Jenže o půjčku nemusí nutně žádat jen lidé, kteří jsou finančně na dně. Ba naopak, půjčka je praktický finanční nástroj, který vám umožní získat to, o co máte zájem, ihned a bez čekání. Takže využít půjčku je naopak v mnoha situacích velmi chytré, protože na tom můžete i šikovně vydělat. Rozhodně se tedy nejedná o projev zoufalství.

Horší to může být v situaci, kdy potřebujete půjčku, a vaše finanční možnosti nejsou zcela optimální – třeba když máte nižší příjmy.

Otázka ovšem je, v jaké se nacházíte konkrétní situaci. Často se stává, že lidé mají potíže s bonitou, aniž by měli opravdu nízký příjem. Jejich příjem může být zcela normální a průměrný, stejně tak jako jejich výdaje. Problém je naopak spíše na straně poskytovatele úvěrů – a spočívá ve výpočtu, jakým je odhadována bonita.

Výpočet bonity je vůbec speciální kapitolou. Nezřídka se stává, že nedostatečná bonita vyjde i u lidí, u kterých takové problémy nehrozí a nikdy nenastanou. Jde hlavně o to, že banky mají nastavenou laťku příliš vysoko, a tak ji mnozí žadatelé nejen nepřeskočí, ale ani nepřelezou. Zkrátka musí na půjčku v bance zapomenout a zamířit jinam.

euro-96594_1920

A kam jinam, než do nebankovní společnosti? Zde jsou podmínky, za jakých můžete půjčku získat, mnohem, mnohem vstřícnější. Takže zde mohou o úvěr úspěšně žádat i lidé, kteří v bance nepochodili. Díky flexibilním úvěrům šitým na míru zde uspějete s mnohem vyšší pravděpodobností, protože podmínky půjčky zde nejsou pevně nastaveny a záleží jen na vašich možnostech a potřebách, jak bude výsledná smlouva vypadat.

coins-4910732_1920

Dokonce zde můžete žádat i o hypotéku bez příjmu, anebo o hypotéku bez registru. Když budou vaše příjmy rozumně převyšovat výdaje, tak to bohatě postačí. Stejně tak ani zápis v registru nemusí být rozhodující. Zásadní je naopak ručení nemovitostí, ovšem v tomto případě máte celou řadu možností, jak ho chytře zařídit.